Max lanserar nytt kaffekoncept

Nya kaffesorter och desserter
Nytt kaffe och äppelpaj
Nytt kaffe och äppelpaj

Nytt kaffe och nya desserter lanseras på alla Max-restauranger i Sverige och Norge i november. Kaffet lanseras under eget varumärke och är noga utvalt.
– Äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalitém säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers. 
 

– Att byta kaffe är inte något man gör i en handvändning. Det ska möta höga krav från flera olika håll. När det gäller kaffe är leverantören mycket viktig, om inte avgörande, eftersom vi har höga krav på hållbarhet, rättvisa och miljö, fortsätter Claes. Vi har efter flera tester, undersökningar och smakprover valt två olika leverantörer för bryggkaffe respektive espresso.

Max kaffemeny kommer erbjuda lika många alternativ som innan – allt från liten svart kaffe till en Iced cream mocha latte. Bryggkaffet rostas hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet på Max är ekologiska – espresson är Fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering. Dessutom kommer det att finnas  havremjölk till kaffet för den som hellre vill ha det. 

– Men förutom en kaffe på maten så vill vi också att våra gäster ska kunna njuta av en gofika hos oss. Tre nya desserter adderas till menyn, en klassisk äppelpaj smaksatt med kanel och en smakrik chokladkaka med flytande kärna. Dessutom min personliga favorit: cheesecake som toppas med blåbär, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Hallonpaj som fanns sedan tidigare kommer finnas kvar menyn. 


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max

www.max.se 

 

 

Läs också