I januari slog Restaurang Ullevigatan upp sina portar i Göteborgs nya kontorskomplex Ullevigatan 17-19. Köksmästare Daniel Oddhammar förvaltar Svenska Kocklandslagets koncept Gård, Hav & Äng, ett lunchkoncept skapat unikt för Sodexo där det nordiska matarvet och råvaror av högsta kvalitet står i fokus.
Vid årsskiftet började hyresgästerna flytta in i NCC:s 16 våningar höga kontorshus på Ullevigatan 17-19 i Göteborg. Den nybyggda fastigheten har ett attraktivt läge. Här har man gångavstånd till centralstationen och centrum, bussar och spårvagnar stannar utanför dörren samtidigt som de stora trafiklederna passerar. ”Runt hörnet” finns dessutom både Nya Ullevi, Svenska Mässan, Liseberg och Scandinavium vilket gör detta till ett pulserande evenemangsstråk.
Lunchrestaurang av hög klass
Restaurang- och konferensanläggningen i huset drivs av serviceleverantören Sodexo. Att kunna erbjuda en lunchrestaurang av hög klass är något som blir allt viktigare i kontorsfastigheter.
– Det är extremt viktigt att satsa på service för hyresgästerna idag, säger Marcus Sandahl, uthyrningsansvarig på NCC.
NCC Property Development, White Arkitekter och Sodexo har tillsammans skapat en trendig restaurangmiljö i vinnarfärgerna guld, silver och brons med en känsla av ”rough deluxe”. Restaurangen med sina 300 platser med lounge och konferensavdelning kommer att vara navet för olika aktiviteter, allt från frukostmöten, luncher, middagar och after work till intressanta föreläsningar och kvällsevent.
Köksmästare Daniel Oddhammar tar över och förvaltar konceptet Gård & Hav & Äng, framtaget unikt för Sodexo av Svenska Kocklandslagets Tom Sjöstedt. Lunchkonceptet värnar det nordiska matarvet med säsongens råvaror av högsta kvalitet i fokus. Konceptet erbjuds även framgångsrikt på Luma Restaurang & Konferens i Hammarby Sjöstad samt centralt i Stockholm på Electrolux huvudkontor.
– Här gör vi allt från grunden med noggrant utvalda råvaror som följer säsongen. Vi tycker det är viktigt hur maten presenteras och vi vill ge en måltidsupplevelse präglad av matglädje och nytänk. Att erbjuda näringsrik och välsmakande lunchmat är min passion, säger kökschefen Daniel Oddhammar.
Daniel har varit kökschef på Göteborgs Stadsteater samt även arbetat på bland annat anrika Sjömagasinet och Bliss.
Näringstanke bakom
Det finns en utpräglad näringstanke bakom konceptet som inte minst den stora salladsbuffén vittnar om, framdukad på ett marmorbord med kylplattor. I restaurangen serveras sex lunchrätter i olika prisklasser.
– Vi är stolta över vår klassiska husmanskost som är perfekt både för den dagliga lunchen och representationslunch. Vi erbjuder hembakat bröd som passar både till en tidig frukost och till lunch.
Sodexo driver inte bara restaurang i kontorshuset, utan har ett omfattande serviceutbud.
– Restaurangen med lounge och konferensavdelning är även navet i de servicetjänster som erbjuds hyresgästerna i det 16 våningar höga kontorskomplexet. Städning, fönsterputsning, fruktleverans, kemtvätt, festvåningsverksamhet och catering är några av de servicetjänster man kan beställa via restaurangens servicepool från Sodexo, säger Carina Melin, Sodexos platschef på Restaurang Ullevigatan.
Sodexo
Utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Sodexo lagar mat och städar, underhåller fastigheter, bemannar växel och receptioner, verkar inom hotell och konferens – och mycket mer. Sodexo är världens tredje största serviceföretag med 75 miljoner människor som tar del av servicen varje dag. Sodexo i Norden är ledande inom Service Management med 11 000 medarbetare och en omsättning på 7,5 miljarder kronor.
Om Ullevigatan 17-19
14 000 kvadratmeter kontorsyta. Cirka 800 arbetsplatser.
NCC Property Development och White Arkitekter har utvecklat kontorshuset.
Ullevigatan 17-19 är en GreenBuilding-fastighet och miljöklassificeras för nivån Very Good enligt det internationella miljöklassificeringssystemet BREEAM.
Några av hyresgästerna är WSP, Frejs revisorer, TDC och 7 Eleven.
Text: Susanne Bengtsson
Foto: Anette Jansson-Bougt