Nu lanseras Monkey Shoulder whisky i Sverige

25.monkeyshoulder_1I sommar lanseras Monkey Shoulder, vars namn är en hyllning till forna dagars skotska destilleriarbetare.
– Monkey Shoulder slår hål på den gamla fördomen att skotsk whisky enbart kan drickas ren. Tillverkad av tre olika single malts; Balvenie, Glenfiddich och Kininvie är Monkey Shoulder len och rik med en fyllig vaniljton från de 27 olika Bourbonfat som den lagrats på. Resultatet är en whisky som passar lika väl att drickas ren, on the rocks samt i cocktails, säger Brian Kinsman, Malt Master för Monkey Shoulder.

Namnet Monkey Shoulder är en hyllning till forna dagars arbetare på de skotska destillerierna. Det hårda arbetet med att skyffla ton av maltkorn gav dem ofta en sned axel med en hängande arm. Då armen påminde om schimpansers långa armar kallades åkomman för ”a monkey shoulder”.

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda Monkey Shoulder till svenska konsumenter. Just mångsidigheten gör Monkey Shoulder särskilt populär hos bartendrar och många barer har tidigare försökt att importera den på egen hand. Det är en perfekt whisky för alla som inte vill att whiskyn ska samla damm på barhyllan utan vill kunna dricka den vid alla tillfällen, säger Oscar JT Holm från William Grant & Sons, koncernen bakom Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder destilleras, lagras och buteljeras i Dufftown i hjärtat av Skottlands whiskydistrikt under övervakning av Malt Master Brian Kinsman.
Len och rik smak med toner av mogen vanilj.
Tillgänglig från och med juni 2013 i Systembolagets beställningssortiment.

Lanserades ursprungligen i Storbritannien 2005. Mottagandet var mycket positivt, Whisky Magazine gav omdömet ”outstanding”. Tilldelades 2012 Gold Award på International Wine & Spirit Competition.

25.monkeyshoulder_3Show Me The Monkey
Uppfriskande drink där Monkey Schoulders lena whiskysmak möter lime, äpple och mynta. Lika god som enkel att göra.

4,5 cl Monkey Shoulder
1 cl Färsk limejuice
8 cl Mousserande äppeljuice
Färsk mynta

Gör så här:
1. Lägg ingredienserna i ett högt smalt glas.
2. Fyll upp glaset med is.
3. Blanda runt snabbt.
4. Garnera med färsk mynta och några bananskivor.

www.monkeyshoulder.com

Läs också