Snett upp till höger när man kommer in genom stora entrén på Nordiska Kompaniet i Stockholm har nu Haga Schweizeri öppnat. Med sitt koncept hoppas men komplettera NK:s övriga utbud, och att det ska locka många som är ute och shoppar.
– Vi vill erbjuda lättillgänglig lyx hela dagen, varje dag! Självklart kommer vi att ha en räksallad på menyn, men på vårt vis. Hos oss ska alla känna sig välkomna, oavsett om man är sugen på en bit tårta och kaffe, en smörgås eller ett glas champagne, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.
Tanken är att både de som befinner sig i huset ska hitta dit och att det ska vara en plats som man vill åka till, bara för att det finns så mycket gott att välja på. Frukost, lunch, afternoon-tea eller ett glas champagne.
– Vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.
Haga Schweizeri öppnade den 24 oktober på Entréplan .
Haga Schweizeri en del av NK:s förnyelsearbete
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt har varuhuset vuxit med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan blivit en del av NK.