En härlig och klassisk fredagstaco som uppdaterats med Santa Maria Cheesy Taco Spice Mix som ger en krämig och mild färs och toppats med Santa Maria Creamy Garlic Mayo som passar både stora och små.
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g nötfärs (eller kycklingfärs)
- 1 msk olja eller smör
- 1 påse Santa Maria Cheesy Taco Spice Mix
- 1 dl crème fraîche eller vispgrädde
- 1 frp Santa Maria Soft Tortilla Small
Förslag på toppings:
- Sallad
- Majs
- Gurka
- Rödlök
- Salladsost
- Riven ost
- Santa Maria Taco Sauce Mild
- Santa Maria Creamy Garlic Mayo
Pico de gallo:
- 0,5 kruka koriander
- 5 st tomater
- 1 st lime, juicen från
- salt
- 1 st gul lök
Gör så här:
Pico de gallo
- Hacka lök och koriander.
- Kärna ur och tärna tomaterna fint.
- Blanda alla ingredienser, pressa över limejuice och smaka av med salt.
Tacos
- Värm oljan eller smöret i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt färsen och stek tills den är helt brynt.
- Rör i Santa Maria Cheesy Taco Spice Mix och blanda väl. Tillsätt crème fraîche eller vispgrädde och låt sjuda på låg värme i 3–5 minuter tills det blir krämigt.
- Servera i mjuka tortillabröd med dina favorittillbehör.
- Toppa med Santa Maria Taco Sauce och Santa Maria Creamy Garlic Mayo.
Källa och foto: Santa Maria