På onsdag startar restaurangmässan FFCR

De största nyheterna på mässan är:

Nästa vecka slår FFCR upp portarna till Kistamässan och bjuder in hela HoReCa-branschen till två inspirerande dagar fyllda av trender, innovation och nätverkande. Mässhallen är fullbokad så det kommer att vara full fart på mässgolvet.

Den 29–30 januari samlas branschen på Kistamässan för Sveriges största restaurangmässa FFCR (Fastfood & Café & Restaurant Expo). Med över 250 utställare presenterar FFCR Stockholm både trender och de senaste produktnyheterna  – allt från råvaror, drycker och veganska proteinalternativ till toppmoderna köksmaskiner, kassasystem och arbetskläder. Här knyts värdefulla kontakter med både stora som små aktörer inom branschen.

Nytt live-kök

Flavour Journeys är en av mässans stora nyheter där Sveriges mest framstående kockar och matprofiler kommer att inspirera besökarna med sina erfarenheter och kunskaper. Bland de medverkande finns Jessie Sommarström, tidigare Årets kock som ansvarade för årets Nobelmiddag, bakdrottningen Camilla Hamid, krögarexperten Erik Videgård och vinnaren av Årets kock 2024, Michael Andersson. Publiken kan vänta sig spännande presentationer och insikter från dessa framstående profiler.

Vinprovning och ledarskapskurs
 
På plats erbjuds flera exklusiva aktiviteter. Tillsammans med Vinterminal arrangerar FFCR en kostnadsfri vinprovning där deltagarna guidas av den hyllade spanska vinexperten Juan Carlos Sancha, utsedd till ”Winemaker of the Year 2019”.Dessutom håller Jan Lundberg, tidigare VD för SAS 40 restauranger och grundare av metoden ”Egna vägens ledarskap”, ett inspirerande föredrag om ledarskap. Här erbjuds ett smakprov av verktyg för att skapa ett autentiskt och framgångsrikt ledarskap – ett måste för alla inom HORECA-branschen.

Innovation Awards

Slutligen lanserar FFCR Stockholm Innovation Awards – en tävling som sätter strålkastarljuset på de mest innovativa produktlanseringarna inom HoReCa-branschen. Tävlingen lyfter fram allt från banbrytande köksmaskiner och hållbara lösningar till inspirerande mat- och dryckesprodukter. Detta är en unik chans för utställare att visa upp sina innovationer och få både juryns och publikens erkännande. Läs mer om det här:



Av: Annika Rådlund Källa och foto: FFCR

Läs också