Paulúns öppnar deli

Fredrik Paulún framför disken på den nyöppnade delin i Söderhallarna i Stockholm. Fredrik Paulún framför disken på den nyöppnade delin i Söderhallarna i Stockholm.

Paulúns deli har öppnat i Söderhallarna i Stockholm. Paulúns deli har öppnat i Söderhallarna i Stockholm.

I dagarna öppnade Paulúns deli i söderhallarna i Stockholm.
– Den 25:e april öppnade vi i Örebro, så det har varit lite som en plantskola för det här, nu vet vi vad som inte fungerade så bra där, förklar Fredrik Paulún.

Maten serveras över disk som på vilket fastfood/salladsställe ställe som helst, men det finns inga halv- eller helfabrikat. Ingen färdig salsa köps in och inga pulversåser. Filosofin bakom konceptet är att servera mat som är lagad från grunden.

Fredrik Paulún berättar att för ungefär ett halvår sedan öppnade de ett deli i saluhallen i Örebro, och att nu vet de vilken form de vill arbeta efter på båda ställena.
– I början hade vi buffé men nu har vi färdiga menyer. Man kan välja favoriter från de olika menyerna, det är mycket bättre.
Vill servera vällagad mat från grunden
Paulúns deli i Stockholm ligger på nedre plan i söderhallarna, ­precis intill biografen.
– Vi hoppas att många biobesökare kommer att hitta hit, men vi kommer bara att ha öppet 8 till 19. Vi får ha öppet till klockan tio men vi kommer att köra så här först.

Han tror att det finns en efterfrågan på hälsosam mat, med lågt GI-värde.
– Jag hade funderat på det här i fem år. Paulúnprodukterna går ­jättebra i dagvaruhandeln och nu vill jag servera vällagad mat från grunden. Då är deli en bra form. Man kan göra menyer som man vill.
Bakom glasdisken finns bland annat marinerade sojabönor, kyckling,­ kesoröra, svart råris, lax, kokt ägg, quinoa och rotfrukter.
– Vi kör även en varm rätt mellan 11 och 14. Vi har femton olika rätter som vi varierar mellan. Men de flesta väljer från menyn.

Personerna bakom Paulúns Deli:
Fredrik Paulún – näringsfysiolog och företagsledning. Han är även författare­ till ett flertal böcker. Livsmedel med varumärket Paulúns började­ säljas 2005.
Martin Brunnberg – näringsfysiolog och företagsledning.
Stefan Spångberg – kock och kvalitetsansvarig.

Text & foto: Annika Rådlund

Läs också