Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
400 g pasta
250 g Valio Middagsmagi ostcrème Cheddar
Tillbehör:
1 hel vitlök
3 jalapeños
1 msk sesamfrön
Olivolja
Salviablad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela vitlöken på mitten och lägg den på en ugnsplåt tillsammans med jalapeños. Ringla olivolja och strö sesamfrön på vitlöken.
3. Placera plåten högst upp i ugnen och rosta i 10–15 minuter tills vitlöken är gyllene och jalapeñoskalet blivit blåsigt.
4. Under tiden: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Stek salviablad i rikligt med olja tills de blir krispiga. Låt de friterade salviabladen droppa av olja på hushållspapper.
6. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet. Blanda pasta med Valio ostcrème och tillsätt kokvatten till önskad konsistens.
7. Ta bort skalet från den rostade vitlöken. Lägg de varma vitlöksklyftorna i en skål och mosa dem med en gaffel. Hacka jalapeñon.
8. Blanda den mosade rostade vitlöken i din Mac n’ Cheese och toppa med hackad grillad jalapeño och friterad salvia.