Här delar Santa Maria med sig av ett enkelt och härligt recept som kan tillagas i en ugnsfast form – om det är några få gäster. Eller langas ut och serveras från sprängfyllda ugnsplåtar till ett större sällskap.
Det nya uttrycket Nachonaldagen är förstås kopplat till Nationaldagen den 6 juni, då som en flört med namnet nachonaldag kanske serveras nachos runtom i landet.
Precis som på en vanlig ”tacofredag” är det tillbehören som sätter gulkant på Nachonaldagen. Servera med olika smaksatta tortillachips, ostdipp, guacamole och grönsaker. Och glöm inte jordgubbarna till dessert! De sätter pricken över i på Sverige-firandet.
RECEPT
Santa Maria Nachonaldagsnachos
4 port. (Flerdubbla för fler gäster)
1 påse Santa Maria Nacho Chips, 185 g
0,5 påse Santa Maria Taco Spice Mix
1 burk Santa Maria Dip Nacho Cheese Style
1 burk Santa Maria Green Jalapeño Hot
250 g riven ost
200 g färs
Toppings
1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
1 påse Santa Maria Guacamole Dip mix
2 avokados
200 g rostad majs
Tunt skuren salladslök och röd chili. Hackad, färsk koriander.

Gör så här
Sätt ugnen på 225˚C.
Rosta majskorn i en torr varm stekpanna på spisen tills de fått lite fin brun färg, ställ åt sidan.
Mosa avokadon med Guacamole Dip Mix och ställ åt sidan.
Stek färsen och krydda med Taco Spice Mix.
Fördela halva påsen med Nacho Chips i en ugnsfast form och klicka på Dip Nacho Cheese Style, riven ost samt tacofärs.
Lägg ett lager till med nachos och färs. Toppa slutligen med mer riven ost, Dip Nacho Cheese Style och gröna jalapeños.
Gratinera i mitten av ugnen 5-10 min tills osten smält och rätten är fint gyllene.
Ta ut ur ugnen och toppa med rostad majs, Chunky Salsa, gröna jalapeños, salladslök och koriander. Avsluta med lite röd chili.
Servera med extra dipp; guacamole och salsa.