Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème

 
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrèmePastasallad puttanesca med örtostcrème. Här delar Anora med sig av ett recept på en somrig pastasallad puttanesca med örtostcrème.

Basen är en matig pastasallad och sedan toppas den med det som finns tillgängligt.  Inspirerad av Pasta Puttanesca vars namn (”Glädjeflickans pasta”) sägs härstamma från det att pastan enkelt kunde röras ihop av ingredienser som fanns hemma.  

Dryckestips till: Camp Syrah är ett fruktigt rött vin med härliga inslag av mörka bär såsom björnbär, hallon och plommon tillsammans med inslag av mörk choklad och en viss kryddighet.
  

Pastasallad puttanesca med örtostcrème
 
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 riven vitlöksklyfta
3 msk repade timjanblad eller annan valfri ört från kylskåp eller frys
8 hackade sardeller
300 g pasta, till exempel penne
1 hackad rödlök    
4 msk kapris
1 ½ dl oliver
salt
nymald peppar
250 g cocktailtomater (eller andra valfria grönsaker)
ca 50 g babyspenat eller rucola (eller annat grönt)

 

Örtostcrème (ca 4 dl)

100 g naturell färskost
250 g kesella
1 riven vitlöksklyfta
1 dl grovriven parmesanost eller annan ost
cirka 2 dl färska, hackade örter (tex basilika och persilja)
salt
nymald peppar

 

Förslag på olika toppingar
salami, kryddig korv eller vegokorv
lufttorkad eller rökt skinka
knaperstekt bacon
kyckling
halloumi
cocktailmozzarella
tonfisk
marinerade kronärtskockor
soltorkade tomater
pumpakärnor
nötter

1. Blanda olivolja, citron, vitlök, timjan och sardeller i en bunke.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och blanda med dressingen.
3. Blanda pasta, lök, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd sist ner halverade tomater och sallad vid servering.
5. Servera salladen tillsammans med örtostcrème och valfria toppingar.


Örtostcrème: Rör ihop färskost och kesella. Blanda i vitlök, ost och örter. Smaka av med salt och peppar.

 

Taggar

Mat Pasta Recept