Recept: signaturdrinken Svartvinbär skapad av Högbo Brukshotell & Spa
14 Sep 2024
Barteamet på plats har skapat nya drinkar varav signaturdrinken Svartvinbär är baserad på Stjärnklar gin från BrandStar Alliance, hallonlikör från Spriteriet, svartvinbärsmust från Färna Odlingar, svartvinbärssyra, honungsockerlag gjord på Högbos honung, toppad med blåbärsgrädde och garnerad med timjankvist och svartpeppar.
– Vi vill skapa ett dryckesutbud som harmonierar med våra värden; hantverk, närproducerat, hållbart och gott. Att tvingas botanisera bland våra svenska dryckesproducenter och smaksätta med ingredienser som inte är barmässigt klassiska är mycket roligare än att bygga upp en bar som alla andra. Att byta ut lime och citron mot smaksättare från vår natur runt knuten ger både oss som bar och restaurang en utmaning och våra gäster förhoppnningsvis en förhöjd känsla av att dricka något gott som är unikt, säger Stefan Johansson, Food & Beverage Manager Högbo Brukshotell & Spa
Recept på signaturdrinken Svartvinbär
Ingredienser:
3 cl Stjärnklar gin
2 cl Hallonlikör
3 cl Svartvinbärsmust
2 cl Svartvinbärsyra
4 cl Honungsockerlag
Timjankvist
Blåbärsgrädde:
15 cl Grädde
12 cl Järvsö blåbär (blåbärsmust)
2 cl Honungsockerlag
3 cl Pinot noir
Gör så här:
1. Måtta upp och häll ner stjärnklar gin, hallonlikör, svartvinbärsmust och honungsockerlag i en shaker.
2. Lägg även i några timjankvistar.
3. Tillsätt is och skaka till drinken är kall.
4. Ta fram ett cocktailglas och dubbelsila drinken och häll upp i glaset.
5. Vispa samman ingredienserna till blåbärsgrädden.
6. Toppa med blåbärsgrädde med hjälp av en sked så den lägger sig på toppen av drinken.
7. Garnera med svartpeppar på toppen och en timjankvist.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Högbo Brukhotell & Spa
14 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"