Denna tryffelspread är enkel att göra genom att vispa ihop Truffle Blue Cheese med Mascarpone och smaka av med citronzest. Den är perfekt på den italienska plockbrickan, servera med ett gott surdegsbröd och toppa med ugnsbakade vindruvor.
Recept för 4 personer
Tidsåtgång: 25 minuter
Vispad tryffelspread
– 1 Granarolo Truffle Blue Cheese, á 150 g
– 75 g Granarolo Mascarpone
– 1 nypa salt
– 1 ekologisk citron, skalet
Ugnsbakade vindruvor
– 500 g röda vindruvor
– 2 msk olivolja
– 1 nypa flingsalt
– 1 msk honung
– 30 g pinjenötter
– färsk rosmarin
Tillbehör
– päron
– honung
– prosciutto
– bröd
Gör så här:
Vispad tryffelspread: mixa Truffle Blue Cheese, Mascarpone och 1 nypa salt helt slätt i en matberedare. Smaka av med citronzest. Blanda väl och ställ svalt.
Ugnsbakade vindruvor: sätt ugnen på 200°C. Lägg vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla över olja, flingsalt, honung och finhackad rosmarin. Ugnsbaka i 200°C i 15–30 minuter beroende på vindruvornas storlek.
Servera: Servera den vispade ostkrämen tillsammans med ugnsbakade vindruvor, skivor av bröd, päron, honung och prosciutto för den perfekta ostbrickan. Tips! Toppa med extra sommartryffel om du hittar det i butiken. Buon Appetito!
Källa och foto: Granarolo