Restaurang Skeppsbron 10 öppnar i Gamla stan
Magnus Jonasson framför entrén till Skeppsbron 10 i Gamla stan.
Erik Nilsson har ansvaret för cocktailbaren.
Restaurangen som ligger i Sjöfartshuset har flera detaljer som påminner om svunna tider. En tavla visar bland annat hur området en gång sett ut.
Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong.
Uppladdning i köket inför öppningen.
19 Apr 2022
Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600- talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.
I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. ¨
– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.
Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. ¨
kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.
Av: Annika Rådlund
19 Apr 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"