Restaurangakademien och Svenska Sommelierföreningen arrangerar en branschdag

Branschen samlas på Münchenbryggeriet i Stockholm för en dag fylld av spännande tävlingar, inspirerande mat och dryck.
Gustav Leonhardt under kvaltävlingen 2023.

Den 31 mars 2025 samlas delar av Sveriges gastronomiska elit på Münchenbryggeriet i Stockholm för en dag fylld av spännande tävlingar, inspirerande mat och dryck samt unikt branschmingel. Restaurangakademien och Svenska Sommelierföreningen står bakom evenemanget, där den svenska uttagningen till Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Commis Award och Sommelier-SM avgörs.

Sveriges väg till Bocuse d’Or

I den prestigefyllda nationella uttagningen till Bocuse d’Or 2025-2029 tävlar tre kandidater som valts ut genom ett första kval. De gör nu upp om att bli Sveriges officiella representant i Bocuse d’Or och därmed få chansen att utvecklas professionellt samt sätta svensk gastronomi på den internationella kartan.

Commis Award – Framtidens kvinnliga kocktalanger

Commis Award är en tävling som syftar till att inspirera fler kvinnor att tävla i matlagning och därmed säkra framtida talanger för Sveriges Bocuse d’Or-satsning. Tävlingen riktar sig till kvinnor i sista året på gymnasiets hotell- och restaurangprogram. Finalen med tre finalister äger rum innan den nationella Bocuse d’Or-uttagningen inleds.

Sommelier-SM – Sveriges främsta sommelierer gör upp

Sommelier-SM är en av årets stora höjdpunkter för sommelierer, dryckesexpreter och publik. Under dagen får besökarna följa tävlingsmomenten på nära håll och se när Sveriges bästa sommelierer gör upp om den prestigefyllda titeln. Vinnaren och tvåan i tävlingen kommer få representera Sverige i de Nordiska Mästerskapen senare i år där Sverige står som värdland.

Ett evenemang för hela branschen

Utöver de tre tävlingarna kommer Münchenbryggeriet att fyllas med spännande utställare, vilket gör evenemanget till en unik mötesplats för alla inom besöksnäringen.

Tid och plats

  • Måndag 31 mars 2025
  • 09:00 – ca 18:00
  • Münchenbryggeriet, Stockholm
  • Fri entré – öppet för bransch och allmänheten

Foto: Samuel Unéus

Läs också