Restaurangchef och cafébiträde bland de tävlande i Sveriges mästerkock 2022
21 Jan 2022
Efter att ha tagit sig igenom audition och slutkval i Gävle intar deltagare från hela Sverige är det snart dags för de tävlande att imponera på juryn med sina matlagningskunskaper. Juryn består även i år av smakexperten Mischa Billing och Markus Aujalay, samt stjärnkocken Tom Sjöstedt.
Tom Sjöstedt anslöt som ny jurymedlem 2021 och börjar nu känna sig varm i kläderna.
- Sveriges Mästerkock är ett väldigt roligt program att vara en del av och nu börjar jag känna mig riktigt rutinerad med en säsong i bagaget. Årets deltagare är om möjligt vassare än någonsin och de gör det inte lätt för oss i juryn att bedöma vem som ska få lämna varje vecka, säger Tom Sjöstedt.
.Årets säsong har flera oväntade ingredienser i form av gäster, överraskande moment och nya tävlingar.
Precis som tidigare får utslagna deltagare en chans till revansch i programmet Efter stängning som visas direkt efter Sveriges Mästerkock på Sjuan och TV4 Play. De utslagna deltagarna tävlar då i ett gästspel på restaurang Tegelbacken.
- I den här tävlingen är det knivskarpa marginaler som avgör om du får åka hem eller stanna kvar. Det är kul att se deltagarna fortsätta kämpa och verkligen ta vara på den andra chans som programmet innebär, säger Markus Aujalay.
Sveriges Mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00 på TV4 Play och TV4. Säsongsstarten sänds den 26 januari.
Här är säsongens amatörkockar:
Adam Thulin, 21 år, cafébiträde, Katrineholm
Alexander Royson Lindgren, 39 år, arbetschef, Norrtälje
Amanda Cederblad, 33 år, receptionist, Spånga
Anja Allvin, 38 år, sjuksköterska, Klågerup
Fredrik Finn, 31 år, säljkoordinator, Gustavsberg
Helena Ekman, 47 år, VD på fastighetsbolag, Lidingö
Ida Ödmark, 28 år, biträdande restaurangchef på hamburgerrestaurang, Stockholm
Jimmy Guo, 30 år, copywriter, Stockholm
Malin Rosdahl, 37 år, chef för kundstrategi, Lidingö
Oliva Johansson, 29 år, platschef på gymkedja, Göteborg
Robert Peterson, 34 år, ingenjör, Sundbyberg
Sebastian Jogér, 25 år, student, Västerås
Av: Annika Rådlund Källa: TV4
Foto: Pär Bäckstrand/TV4
21 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"