Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
22 Apr 2024
Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, ägde rum på the Ridge i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april. Mötesanläggningen ligger 1 timme sydväst om New York, och tävlingen avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna hade alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.
Kocktävlingen arrangeras av IAAC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, fin balansgång mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.
– Det känns helt fantastiskt, säger Ruth. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.
För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs prisbelönta köksteam, med vinst i den svenska uttagningen på Munchenbryggeriet i Stockholm. Vinsten ledde till europafinalen i Danmark där hon också kammade hem vinsten.
Att hon återigen stod som vinnare i New Jersey är ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra.
Vinnarrätten
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse.
Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sigtunahöjden
22 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"