Sebastian Gibrands recept: Grillade ostron med akvavit & chipotle

Sebastian Gibrands Grillade ostron med akvavit och chipotle
Sebastian Gibrands Grillade ostron med akvavit och chipotle


Stjärnkocken Sebastian Gibrand har tagit fram en meny med rätter till Mårtensafton. Här delar han med sig av sitt recept på Grillade ostron med akvavit & chipotle.

–Som skåning och uppvuxen i Helsingborg betyder det mycket för mig att värna om våra starka mattraditioner, samtidigt som jag vill visa hur de kan utvecklas och få nytt liv i mötet med nya smaker, säger Sebastian Gibrand.

Ingredienser:
Portioner: ca 20 serveringar, lika gott på ostronet som på något grillat!
Akvavit & chipotle smör
250 g smör
2 st vitlökslyftor
10 g citronsaft
50 g Skåne Akvavit
75 g chipotle paste
50 g farinsocker
5 g salt

Grillade ostron med akvavit & chipotle
Grillade ostron med akvavit & chipotle

Gör så här:
  1. Mixa chipotle paste, Skåne Akvavit, vitlök och socker
  2. Montera i smör, citronsaft och salt.

    Grillade ostron
    20 st ostron

    Gör så här:
    Lägg hela ostron på grillen och grilla tills de har öppnat sig
    Öppna och ta bort ”locket!”
    Klicka på smöret och grilla ostronen till smöret smält




    Läs även: Sebastian Gibrand skapar hyllningsmeny till Mårtensafton




    Foto: Julia Viklund

Läs också