Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, menar man från branschorganisationen Svenska Ägg. Det kan vara både snyggt och klimatsmart.
Äggkartonger kan komma till användning på fler än ett sätt, här vill Svenska Ägg tipsa om ett recept på klassisk gubbröra samt ett sätt som är ”äggstra bra” att servera på. Lägg gärna muffinsformar i varje fack.
Tips: Fyll en äggkartong i valfri storlek med godsaker och förse dina gäster med varsin kartong att äta ur.
Recept på klassisk gubbröra (6 portioner)
5-6 st. medelstora kokta potatisar (kalla)
150 gram anjovisfiléer
ca 3 msk gräslök (hackad)
ca 3 msk dill (finskuren)
1 ½ dl crème fraiche
3 msk majonnäs
Salt och peppar
Gör så här: Skala och hacka äggen. Tärna potatisen i småbitar. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint, hacka gräslök och dill. Blanda crème fraiche och majonnäs, vänd ner potatis, ägg och ansjovis. Smaka av med salt och peppar.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Ägg