Sheratons risotto med pumpa och parmesan
För 2 personer:
100 gram Aborio ris
1 Gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta
1 butternut pumpkin
1 liter grönsaksbuljong
Rapsolja
Gör så här:
Tärna pumpan och rosta den i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.
Stek vitlök och gul lök i rapsolja. Lägg till riset så att det täcks av oljan och löken.
Häll långsamt i buljongen på låg värme och rör om hela tiden.
Ta ut pumpan från uggnen och lägg i den i risotton, salta pappa och strö över mald muskot.
Garnera med parmesan vid servering.
Sheraton pumpkin cupcakes
250g osaltat smör
250g strösocker
250g vetemjöl special
1 kryddmått salt
4 mellanstora ägg
4 matskedar mjölk
2 x 12-håls muffinplåtar med muffinformar i
Rostade pumpabitar (små tärningar 1 x 1 cm)
Gör så här:
Sätt ugnen på 190C. Lägg smöret i en skål och vispa tills det blir mjukt. Tillägg socker, mjöl, salt, ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Använd en glasskopa eller sked och portionera upp smeten i muffinsformarna. Lägg i de rostade pumpabitarna i smeten. Placera båda muffinplåtarna i ugnen i ca 20 minuter till båda plåtarna blir gyllenbruna. Ta ut plåtarna från ugnen. Låt dina cupcakes svalna i sina formar i några minuter. Läggsedan över dem på ett ugnsgaller. Dekorera pumpan med valfri frosting.