Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
23 Sep 2023
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri (5 filéer)
Kryddiga rotsaker
- 500 g potatis
- 250 g morötter
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 250 g valfri svamp
- 2/3 dl srirachamajonnäs
- olivolja, salt & svartpeppar
Till servering
- valfri grönsallad
Så här gör du:
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.
23 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"