Snabblagad kycklinggratäng av kocken Mattias Larsson
16 Sep 2023
- Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst (5 filéer)
- 150 g purjolök
- olivolja
Parmesancrème
- 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
- 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Till servering:
- Ris eller bulgur
Gör så här:
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Tillbehör: Koka ris eller bulgur.
Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
Här hittar du Mattas Larssons recept på Snabblagad chimichurrikyckling
16 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"