Kocken Mattias Larsson här har tagit fram ett recept på snabblagad kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig helt själv i ugnen.
– Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
– 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst (5 filéer)
– 150 g purjolök
– olivolja
Parmesancrème
– 75 g parmesanost
– 1-2 vitlöksklyftor
– 4 dl crème fraiche
– salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
– 75 g soltorkade tomater
– 2 msk olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– 50 g ruccola
Till servering:
– Ris eller bulgur
Gör så här:
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Tillbehör: Koka ris eller bulgur.
Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
Här hittar du Mattas Larssons recept på Snabblagad chimichurrikyckling