Snabblagad kycklinggratäng av kocken Mattias Larsson

Krämig kycklinggratäng med parmesancrème 
Snabblagad Krämig kycklinggratäng med parmesancrème.
Snabblagad Krämig kycklinggratäng med parmesancrème.

Kocken Mattias Larsson här har tagit fram ett recept på snabblagad kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig helt själv i ugnen. 
– Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag. 

4 portioner

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:
– 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst  (5 filéer)

– 150 g purjolök
– olivolja

Parmesancrème
– 75 g parmesanost
– 1-2 vitlöksklyftor
– 4 dl crème fraiche
– salt & svartpeppar

Tomatvinägrett (topping)

– 75 g soltorkade tomater
– 2 msk olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– 50 g ruccola

Till servering:
– Ris eller bulgur

Gör så här:

Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.

Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.

Tillbehör: Koka ris eller bulgur.

Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.

Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.

Här hittar du Mattas Larssons recept på Snabblagad chimichurrikyckling   

Läs också