Sturehof arrangerar för första gången dessertdagar 6-7 februari 2013. Den nyblivna OS-guldmedaljören och konditorn Daniel Roos gästar med inte mindre än tre desserter. Utöver det serveras även Sturehofs klassiker Hofdessert och Creme Brulée precis som vanligt.
Under dessertdagarna flyttas serveringen av dessa ut från köket och ned till Jonas Bohlins vagnar vid fönstret. Daniel Roos närvarar på Sturehof för att presentera sina egenkomponerade desserter och sommelier Jonas Sandberg med kollegor lovar att bjuda på passande drycker till efterrätterna.
– Det känns väldigt roligt att lyfta fram desserterna lite extra, säger Pernilla Lundberg, kallskänkechef på Sturehof. Jag hoppas att några av våra gäster vågar smita in och njuta av ”bara” en dessert med kaffe eller dessertvin om man så vill.
Konditor Daniel Roos är sedan 2009 aktiv i Svenska Kocklandslaget och vann så sent som i oktober en guldmedalj i OS i Tyskland tillsammans med laget. Daniel var under sex års tid chefskonditor på Operakällaren och ansvarade bland annat för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert när de gifte sig i juni 2010.