På måndagskvällen den 4 november korades årets vinnare i Restauranggalan. 460 gäster samlades runt borden på Cirkus för att med spänning se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier. Kvällens konferencier var Martina Haag som med glimten i ögat och lätthet ledde prisutdelningen och den smakfulla och goda middagen signerades av Tommy Myllymäki.
– Detta är årets roligaste måndag, då de som annars jobbar hårt när andra ska äta gott och har sin egen kväll, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för Restauranger och Storkök.
Under dagen ägde också tävlingen Årets Servitör rum. Finalen avgjordes direkt på scenen där finalisterna Michaela Sarfati, F12, Stockholm och Max Callenberg, Swea Hof, Elite Plaza, Göteborg möttes i en tuff duell.
Årets vinnare är:
- Årets Servitör
Michaela Sarfati, F12, Stockholm - Årets Hälsokoncept
Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm - Årets Innovatör
Ricard Constantinou - Årets Framtidslöfte
Luqaz Ottosson, Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Smaksättare
Bun Bun Trucks, Stockholm - Årets Barkoncept
Tjoget/Linje tio, Stockholm - Journalisternas kock
Tareq Taylor - Årets krogmiljö
Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg - Årets Hållbara Krog
Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Sommelier
Sören Polonius, F12, Stockholm - Årets Leverantör
Grönsakshallen Sorunda - Årets Matsalsteam
Sjömagasinet, Göteborg - Årets Krögare
Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg - RS Hederspris
Örjan Klein - Årets Krog
Daniel Berlin, Skåne Tranås