Tess Medinas recept på gazpacho med basilika
15 Jun 2024
Recepten är framtagna av Tess Medina för att kunna tillredas i Philips Airfryer Dual Basket. Hennes midsommarrecept hittar du här.
LJUMMEN GAZPACHO MED BASILIKA
6 personer
INGREDIENSER
• 2 stora röda paprikor
• 5 stora tomater
• 2 rödlökar
• 1 hel vitlök
• 2 gurkor
• 1 knippe basilika
• 1 kycklingbuljongtärning
• ½ liter vatten
• 5 isbitar
• Fetaost
• Salladslök
• Koriander
• Salt & peppar
• Olivolja
Gör så här:
Kärna ur och dela paprikorna i två. Klyfta tomaterna i fyra och lägg allting i airfryerns stora korg. Häll på olivolja och salta rikligt. Sätt på airfryerns stora korg på 200° i ca 25 minuter. Se till att röra om minst en gång. I den andra, mindre korgen lägger du ner rödlöken som du har skalat och skurit i fyra delar, samt vitlöken. Skär bara av toppen på vitlöken (spara skalet på den), häll på olivolja och sätt på airfryerns lilla korg på 130° i ca 25 minuter. Nu lagar du båda korgarna samtidigt.
Lägg ner alla grönsaker i en mixer, kläm ur vitlöken ur skalet ordentligt. Lägg ner en isbit i taget. Mixa gurka, basilika, buljongtärning samt vatten slätt. Blanda ihop allting med en sked, toppa med smulad fetaost, salladslök och koriander. Salta och peppra vid behov.
Servera tillsammans med en ostbricka, lite chark och en god baguette.
15 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"