Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tess Medinas recept på gazpacho med basilika

 
Tess Medinas recept på gazpacho med basilikaSveriges mästerkocks recept på gaspacho i airfryer Vinnaren av Sveriges Mästerkock Tess Medina inspirerar med en palett av goda rätter tillagade i air fryer, enkla att fixa till det större sällskapet.  Här delar hon med sig av sitt recept på gazpacho som passar utmärkt att servera under varma sommardagar.

Recepten är framtagna av Tess Medina för att kunna tillredas i  Philips Airfryer Dual Basket. Hennes midsommarrecept hittar du här.

LJUMMEN GAZPACHO MED BASILIKA
6 personer
INGREDIENSER
• 2 stora röda paprikor
• 5 stora tomater
• 2 rödlökar
• 1 hel vitlök
• 2 gurkor
• 1 knippe basilika
• 1 kycklingbuljongtärning
• ½ liter vatten
• 5 isbitar
• Fetaost
• Salladslök
• Koriander
• Salt & peppar
• Olivolja

Gör så här:
Kärna ur och dela paprikorna i två. Klyfta tomaterna i fyra och lägg allting  i airfryerns stora korg. Häll på olivolja och salta rikligt. Sätt på airfryerns stora korg på 200° i ca 25 minuter. Se till att röra om minst en gång. I den andra, mindre korgen lägger du ner rödlöken som du har skalat och skurit i fyra delar, samt vitlöken. Skär bara av toppen på vitlöken (spara skalet på den), häll på olivolja och sätt på airfryerns lilla korg på 130° i ca 25 minuter. Nu lagar du båda korgarna samtidigt.

Lägg ner alla grönsaker i en mixer, kläm ur vitlöken ur skalet ordentligt. Lägg ner en isbit i taget. Mixa gurka, basilika, buljongtärning samt vatten slätt. Blanda ihop allting med en sked, toppa med smulad fetaost, salladslök och koriander. Salta och peppra vid behov.

Servera tillsammans med en ostbricka, lite chark och en god baguette.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Philips

Taggar

Mat Recept