Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
26 Apr 2024
Julita Wärdshus är en idyllisk destination i Sörmland med restaurang som serverar en fast avsmakningsmeny, med fokus på nordiska och lokala råvaror. Värdshuset ligger vid sjön Öljaren, cirka 25 kilometer nordväst om Katrineholm och erbjuder bokning i form av paket där middag, övernattning i historiska herrgårdsflyglar och lantlig hantverksfrukost ingår.
–Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av Julita och skapa högklassig mat i en fantastisk miljö med tillgång till närområdets råvaror och producenter. Jag har haft förmånen att jobba mycket med Gustav tidigare, och det känns jätteroligt att ta över facklan från honom och fortsätta driva restaurangen framåt, säger Thilda Mårtensson.
Trots sin unga ålder har hon redan etablerat sig inom den gastronomiska världen. Hon har bland annat hunnit med att jobba på Sturehof, Grand Hotell Saltsjöbaden, Lilla Ego och Tegelbacken. 2020 utsågs Thilda till bästa commis under Gastronomi Sverige Commis Award och två år senare var hon commis till Sveriges Bocuse d’Or kandidat Jimmi Eriksson. Vid lanseringen av Falstaff Nordic Sweden Restaurant List 2024 fick Thilda Mårtensson utmärkelsen Rising Star. I årets upplaga av Bocuse d’Or agerade Thilda assisterande lärlingskock åt Sveriges kandidat Gustav Leonhardt.
–Det känns tryggt att Thilda tar vid efter Gustav. Jag har följt hennes otroliga utveckling under en längre tid, nu senast under hela resan med Bocuse d’Or. Det råder ingen tvekan om att att hon är en av Sveriges mest lovande unga kockar just nu. Både jag och Pi ser fram emot att följa Thildas vision för Julita och vi kommer finnas med som stöd under hela resan, säger Tommy Myllymäki, ägare av Julita Wärdshus.
Bokningen för säsongen på Julita Wärdshus öppnar den 29 april.
26 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"