Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tre bubblande mocktails av Årets bartender

 
  • Tre bubblande mocktails av Årets bartender

    Tre bubblande mocktails av Årets bartender

  • Alkoholfria drinken Plommon & Verjus av Hedda Bruce.

    Alkoholfria drinken Plommon & Verjus av Hedda Bruce.

  • Mocktailen Persika och Grape av Hedda Bruce.

    Mocktailen Persika och Grape av Hedda Bruce.

  • Bubblande Mynta & Fläder.

    Bubblande Mynta & Fläder.

Föregående
Nästa
 
Hedda Bruce, som vunnit bartendertävlingen Årets Bartender både 2021 och 2022, har i samarbete med SodaStream skapat tre bubblande goda mocktails, perfekta för varma sommardagar.

I samarbete med SodaStream har Hedda Bruce skapat tre unika drinkrecept: den läckert mörkröda Plommon & Verjus, den spritsiga Mynta & Fläder och slutligen den perfekt svalkande sötsura Persika & Grape. De tre drinkarna passar utmärkt att kombinera med olika typer av mat eller som ett trevligt alternativ på sommardrinken.

– Min tanke var att ta tillvara på och lyfta fram de råvaror som är i säsong på sommaren, som plommon, fläder och persikor, och låta dessa smaker gifta sig tillsammans med fräscht bubbelvatten. Resultatet blev tre riktigt goda och läskande alkoholfria sommardrinkar som passar lika bra på midsommarfesten som till grillkvällen, säger Hedda Bruce, bartender och bar manager på Tjoget.


Tre somriga mocktails signerade Hedda Bruce 

Plommon & Verjus

40 ml alkoholfri gin 
30 ml Verjus
25 ml plommonsocker
Kolsyrat vatten (SodaStream)Is i kub

Gör så här: Plommonsocker: Kärna ur och juica plommonen i en råsaftscentrifug. Väg vätskan. 
Tillsätt en lika stor del strösocker som plommonjuice i vikt. Rör tills sockret löst upp sig.

Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas. 
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Servera.

Mynta & Fläder
30 ml flädersaft (egentillverkad eller av bättre sort från en lokal producent)
30 ml färskpressad citronjuice
8–10 st myntablad
Kolsyrat vatten (SodaStream)
Myntablad eller fläderkvist till dekorationIs i kub

Gör så här: 
Pressa citronjuicen. Häll flädersaft, citronjuice och myntablad i ett glas.
 Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
 Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen. 
Garnera drinken med ett myntablad eller en fläderkvist.


Persika & Grape

40 ml alkoholfri gin
25 ml röd grapecordial
Soda Stream
 Bubly Drops 
PeachKlyfta från grapefrukt
Is i kub

Gör så här:
Grape cordial: Skala av skalet från två stycken röda grapefrukter. Spara skalet. Pressa grapen i en juicepress och sila bort fruktköttet. Väg juicen. Tillsätt en lika stor del strösocker i vikt som juicen. Rör runt tills sockret löst upp sig. Lägg ner skalen i juicen. Låt stå några timmar. Sila.

Drink: 
Häll alkoholfri gin och pink grapecordial i ett glas.
Fyll upp med is, rör runt och toppa sedan med några droppar SodaStream Bubly Drops Peach. 
Blanda ordentligt. Garnera glaset med en grapefruktklyfta.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Soda Stream