Urban Italian Group har öppnat Trattoria Giorgio’s i Stockholm

"Det här är början på ett nytt och spännande kapitel"
Urban Italian Group har öppnat Trattoria Giorgio’s i Fältöversten på Östermalm i Stockholm.
Urban Italian Group har öppnat Trattoria Giorgio’s i Fältöversten på Östermalm i Stockholm.

Urban Italian Group har nu öppnat gruppens tredje italienska koncept efter succéerna Basta och Florentine. Trattoria Giorgio’s är företagets femtonde restaurang och de har ytterligare restauranger på gång.

De som har besökt Florentine på Folkungagatan i Stockholm glömmer inte inredningen i första taget. Den är färgstark i gult, rött och grönt och har många olika lekfulla detaljer. Urban Italian Groups grundare Brazer Bozlak beskriver Trattoria Giorgio’s inredning lite mer som 1960-talets Italien.

–  Giorgio’s är vår tolkning av den italienska kvarterskrogen, en plats där detaljerna får tala och där helheten formas av maten och den levande stämningen runt borden, den typ av upplevelse man förknippar med riktigt bra italienska restauranger. Det här är början på ett nytt och spännande kapitel för oss i huvudstaden samtidigt som vi driver vår expansion framåt både nationellt och internationellt.

Den nyöppnade restaurangen ligger inne i gallerian Fältöversten på Östermalm i Stockholm.

–Stockholm är en marknad med höga förväntningar och vårt mål är att skapa restauranger där upplevelsen känns äkta från första stund, foortsätter Brazer Bozlak.

En trattoria som berör

Giorgio’s interiör är formad för att omfamna gästen redan vid entrén. Mörka träslag, sammetsklädda soffor och marmor skapar en varm och tidlös känsla inspirerad av 1960-talets Milano. Takmålningarna av konstnären Elin PK adderar färg och bildar en vacker kontrast till trattorians klassiska uttryck. Det öppna köket löper genom lokalen och gör matlagningen till en naturlig del av upplevelsen, precis som på Italiens traditionella trattorior.

Öppet kök

Restaurangen har öppet kök och en bar, och längst hela långsidan är det fönster ut på gallerian.
Menyn består av en del välbekanta rätter men gärna med det lilla extra. Höjdpunkterna inkluderar ’Carpaccio Royale’ med oxfilé och cognacdressing, ’Agnello Cremoso’ med lamm och salsa verde, ’Hummer Dreaming’ med färsk hummer och körsbärstomater samt ’Carbonara al Limone’ med parmesan-citronsås och guanciale. Bland desserterna finns ’Green Mamba’ med profiteroles och
pistageglass samt ’Limonasimu, som är en frisk citrustolkning av tiramisu.

– Vi vill skapa rätter som man känner igen och samtidigt blir överraskad av. Det italienska köket har en självklar grund och vår uppgift är att ge det nytt liv utan att förlora det som gör det så älskat, säger Kristjan Longar, delägare i Urban Italian Group.

Det finna flera olika sittgrupper, både med och utan soffor och olika storlekar på borden.

– Giorgio’s handlar om känslan av att landa på en plats där allt får lugna sig. Där vardagen stannar vid dörren och där de bästa stunderna ofta uppstår runt bordet, säger Brazer Bozlak.

Trattoria Giorgio’s öppnade den 21 november i Fältöversten på Östermalm.

Mycket mönster, textilier, guld och trä är genomgående i restaurangen Trattoria Georgio´s.

Läs även:
I vår kommer Urban Italian Group att öppna en restaurang i nybyggda Mälarterrassen.

Basta prisas för Nordens bästa Food & Beverage-koncept

I höst öppnar Urban Italian Groups nya restaurang Lola Maria

Läs också