Vegetariskt recept – Pasta al limone e Stracciatella

Pasta al limone e Stracciatella, receptet är framtaget av Linnéa Seidel.
Pasta al limone e Stracciatella, receptet är framtaget av Linnéa Seidel.


En fräsch och snabblagad pasta med citron, vitlök och pinjenötter och krämig Stracciatella som
pricken över i:et. Perfekt när man vill servera något snabbt och gott. Buon Appetito!


Tillagning: 20 minuter
4 personer

  • 1 st Granarolo Stracciatella à 150 g
  • 50 g Granarolo Quattrocento
  • 400 g lång pasta, exempelvis linguine
  • 70 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ekologiska citroner
  • ½ dl Extra Jungfruolivolja
  • färsk basilika
  • salt & svartpeppar


    Topping
  • 1 st Granarolo Stracciatella à 150g
  • Granarolo Quattrocento

    Gör så här:

    Riv Quattrocento och lägg i en matberedare tillsammans med pinjenötter och skalad vitlök. Tvätta
    citronerna noga, tillsätt skalet från en (pass på så att du inte får med det vita) och saften från båda
    citronerna samt olivolja och en handfull färska basilikablad. Mixa helt slätt.

    Addera Stracciatella till citronsåsen och pulsera matberedaren så att osten finfördelas. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer citron.

    Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spar lite pastavatten när du häller av
    pastan. Blanda pasta och såsen, späd med lite varmt pastavatten för önskad konsistens.

    Lägg upp på tallrikar. Strö över finhackad basilika och nymalen svartpeppar. Toppa med Stracciatella, lite olivolja och riven Quattrocento. Servera direkt.


    Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2025.

Läs också