Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschef
4 Maj 2021
- Vi ser fram emot att gå in i Operakällarens nästa fas tillsammans med en sådan erfaren och hyllad kock som Viktor Westerlind, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.
Viktor Westerlind tar över efter kocken Stefano Catenacci som lämat sin tjänst som hovtraktör på Operakällaren.
Viktor har en lång meritlista och har tidigare belönats med bland annat tre stjärnor i Guide Michelin tillsammans med restaurangen Frantzén. Utöver sina många år som kökschef har han tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.
- Ända sedan Nobis Hospitality Group tog över Operakällaren -87 har vi månat om att bevara restaurangens hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som vi ständigt vill utvecklas och förbättras, tillsammans med Viktor kommer vi ha möjlighet att göra just detta, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.
Viktor kommer att inleda sin roll på Operakällaren den 1 augusti inför restaurangens öppning i slutet av samma månad.
Operakällaren drivs idag av Nobis Hospitality Group. 1997 fick Operakällaren en stjärna i Guide Michelin och har även hela fem röda bestick i prestigeguiden. Utöver att vara Hovleverantör är Operakällaren medlem i "Les Grandes Tables du Monde/Traditions & Qualité" - en sammanslutning av världens förnämsta restauranger. Operakällarens Matsal har också blivit utsedd till ”Sveriges vackraste restaurang” med sin kulturminnesmärkta originalinteriör från 1895 med väggmålningar, förgylld ekpanel och takkronor i kombination med inslag av modern design.
Nobis Hospitality Group innefattar Operakällaren och Café Opera samt designhotellen Nobis Hotel Stockholm, Nobis Hotel Copenhagen, Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Hotel J, Stallmästaregården och nyöppnade Blique by Nobis.
Operakällaren öppnades för första gången år 1787 och har sedan dess bytt skepnad flera gånger. På 1950-talet tog Sveriges då främste krögare, Tore Wretman över köket där han jobbade sida vid sida med kollegan Werner Vögeli i flera decennier. Strax efter nyinvigningen år 1961 gjorde de den första middagen för svenska hovet, 10 år senare utnämndes Werner Vögeli till Hovköksmästare och år 1977 till Hovtraktör.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nobis
4 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: