Taverna Brillo var tidigare ett italienskt brasserie i svensk tappning som öppnade 2012. Den stora matsalen omgavs av barer och butiker som erbjöd pizza, bröd, glass, café och blommor. Under åren har utbudet förändrats allt eftersom. Taverna Brillo har nu genomgått en renovering och har precis öppnat dörrarna igen, nu med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson.
Det är det inte bara inredningen som blivit förändrad, även det tidigare matkonceptet har blivit förnyat – tillsammans med två namnkunniga kockar. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.
Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.
På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm.
Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.
Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.