Recept: Caesarspett av Fredagskocken Mattias Larsson

"Här serverar vi den med en fräsch hjärtsalladgrillad i halvor och toppad med en smakrik dressing som påminner om den du har till en caesarsallad" 

Här delar Fredagskocken Mattias Larsson med sig av ett grillrecept med goda tillbehör. 

Caesarspett Kycklingspett är en riktig favorit som går hem hos alla. Här serverar vi den med en fräsch hjärtsallad grillad i halvor och toppad med en smakrik dressing som påminner om den du har till en caesarsallad och riven parmesanost. Alla vill ta mer!
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:
– 1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Paprika & Örter (á 480 g)
Grillad hjärtsallad
– 2 hjärtsallader (eller gemsallader)
– 200 g cocktailtomater
– 4 salladslökar-
 50 g parmesanost-
 olivolja
– salt
 svartpeppar
Sardelldressing

-25 g sardeller (i olja, avhälld vikt)
– 1 schalottenlök
 1 vitlöksklyfta
– 1 msk hackad persilja
– 3 msk äppelcidervinäger
– 2 msk olivolja
Gör så här:
Sardelldressing: hacka sardeller, schalottenlök och vitlök. Blanda med resterande ingredienser till dressingen.
Kyckling: grilla enligt anvisningen på förpackningen.
Sallad: halvera salladen och ringla över lite olja. Grilla några minuter till fin grillad yta. 
Servering: halvera tomaterna och lägg upp salladen och tomaterna på ett fat. Ringla över dressingen. Strimla och strö över salladslöken och hyvla eller riv över parmesanosten. Servera salladen till den nygrillade kycklingen.

Läs också