När Jill Johnson vill koppla av lagar hon mat. I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, här delar hon med sig av sitt recept på Sticky ribs BBQ-style som går bra att förbereda innan och grillas när de är dags att äta.
Sticky Ribs BBQ-style
4-6 portioner
2-3 kg tunna revben
1 gul lök
1 tsk svartpepparkorn
3 lagerblad
2 tsk salt
Till servering
Flingsalt och en nypa chiliflakes
BBQ-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (340 g)
1 ½ dl passerade tomater
½ dl äppelcidervinäger
1 dl Bourbon whiskey
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, rökt paprikapulver och pepparkorn i olja utan att det tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Rör då och då. Låt såsen svalna.
Ribs: Koka upp rikligt med vatten i en stor syltkastrull. Skala, klyfta och lägg i löken, svartpepparkornen, lagerbladen och saltet. Lägg i köttet och låt det sjuda varsamt tills köttet släpper från benen, cirka 1 ½-2 timmar.
Gör i ordning en fin grillglöd. Lägg på de kokta revbenen och pensla generöst med BBQ-sås runtom.
Grilla några minuter runtom men passa så att de inte bränns på grund av sockret i såsen. Låt dem vila cirka 10 minuter innan du skär upp dem. Strö på lite flingsalt och chiliflakes och servera.
Receptet finns även med i kokboken Country cooking, där bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk.