Recept: Kyckling Ministeak Rydberg

"Just lårfilén med skinn är många kockars favoritdetalj när det kommer till kyckling. Det är en lite fetare del med mer smak och karaktär, skinnet bidrar med ännu mer smak och blir härligt krispigt vid tillagning"
Kyckling Ministeak Rydberg serveras med råstekt potatis
Kyckling Ministeak Rydberg serveras med råstekt potatis

Här delar Lönneberga med sig av ett recept på Kyckling Ministeak Rydberg – En svensk husmansklassiker som här tillagas med Kyckling Ministeak, en nylanserad smakrik och saftig lårfilé med skinn för extra mycket smak. Till kycklingen serveras råstekt potatis, senapscrème och sauterad lök. 

Kyckling Ministeak Rydberg
4 portioner Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:
1 förpackning Lönneberga Kyckling Ministeak, (á 650 g)

Söt senapscrème 
– 1 tsk Colman’s senapspulver 

– 2 msk skånsk senap

 – 1 msk florsocker 

– 1 dl vispgrädde 

– salt

Råstekt potatis 

– 700 g potatis 

– olivolja 

– salt & svartpeppar

Sauterad lök 
– 2 gula lökar 

– olivolja

Till servering 
 – 1 msk finhackad persilja 

– 4 äggulor

Gör så här:
Senapscrème: vispa ihop senapspulver, senap och florsocker. Tillsätt grädden och vispa tills senapscrèmen är som lättvispad grädde i konsistensen. Smaka av med salt och ställ i kylen till servering. 

Råstekt potatis: tärna potatisen i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek potatisen i olja 10-15 minuter tills den är genommjuk och har fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Sauterad lök: finhacka löken, fräs i olja i en kastrull på medeltemperatur i 5 minuter. Den ska bli mjuk men inte få färg. 

 Kyckling Ministeak: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. 

Servering: lägg potatisen på ena halvan av fyra tallrikar och kycklingen på den andra. Lägg löken i mitten med äggulan ovanpå. Strö över persilja och servera med den söta senapscrèmen.

Läs också