Här delar Lönneberga med sig av ett recept på Kyckling Ministeak Rydberg – En svensk husmansklassiker som här tillagas med Kyckling Ministeak, en nylanserad smakrik och saftig lårfilé med skinn för extra mycket smak. Till kycklingen serveras råstekt potatis, senapscrème och sauterad lök.
Kyckling Ministeak Rydberg
4 portioner Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser:
1 förpackning Lönneberga Kyckling Ministeak, (á 650 g)
Söt senapscrème
– 1 tsk Colman’s senapspulver
– 2 msk skånsk senap
– 1 msk florsocker
– 1 dl vispgrädde
Råstekt potatis
– 700 g potatis
– olivolja
– salt & svartpeppar
Sauterad lök
– 2 gula lökar
– olivolja
Till servering
– 1 msk finhackad persilja
– 4 äggulor
Gör så här:
Senapscrème: vispa ihop senapspulver, senap och florsocker. Tillsätt grädden och vispa tills senapscrèmen är som lättvispad grädde i konsistensen. Smaka av med salt och ställ i kylen till servering.
Sauterad lök: finhacka löken, fräs i olja i en kastrull på medeltemperatur i 5 minuter. Den ska bli mjuk men inte få färg.
Kyckling Ministeak: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: lägg potatisen på ena halvan av fyra tallrikar och kycklingen på den andra. Lägg löken i mitten med äggulan ovanpå. Strö över persilja och servera med den söta senapscrèmen.