Här delar Valio med sig av ett recept med deras nylanserade grytbas pomodoro Italian. Denna tomatbas kombinerar laktosfri färskost med medelhavssmaker. Används som bas i köttfärssås, tomatbaserad gryta med kyckling eller som sås i en krämig pastarätt med grönsaker. Pomodoro italian passar även fint till tomatsoppor.
One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
4 portioner
380 g Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian
2 dl risoni
230 g stora vita bönor (avrunna)
200 g babyplommontomater
150 g fetaost, smulad
Tillbehör:
200 g svarta oliver
En påse bladspenat
Picklad rödlök
Olivolja
Citronzest
Gör så här
1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll av vattnet och blanda risonin med Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian. Värm på låg värme.
3. Skölj av bönorna och häll dem tillsammans med risoni och grytbasen i ugnsfast form. Blanda försiktigt.
4. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå tillsammans med smulad fetaost. Grädda i ugn tills osten bubblar och tomaterna är grillade.
Tips! Toppa din One Pot med svarta oliver. Ringla olivolja över bladspenat, picklad rödlök samt rivet citronskal och servera som ett fräscht tillbehör.