Idag är det äggets dag. Lagom till detta har Bacardi tagit fram fyra recept på trendiga äggdrinkar som inte är alltför svåra att blanda och där resultatet är något utöver det vanliga.
Elderflower Gin Fizz
Ingredienser:
3 cl Bombay Sapphire eller annan gin
2 cl St Germain eller annan fläderlikör
2 cl citronjuice
1 cl sockerlag
1/2 äggvita
Stjärnanis
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för att få ett fint skum. Lägg stjärnanis på toppen för doft.
Tequila & Licorice
Ingredienser:
4 cl Patron Silver eller annan tequila
2,5 cl lime
1 cl apelsinlikör
1 cl sockerlag
1/2 ägg
Lakritspulver
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för att få till ett bra skum. Strö lite laktrispulver på toppen för smak och doft.
Bacardí Rum Flip
Ingredienser:
4 cl Anejo Cuatro eller annan mörk rom
2 cl kanelsockerlag
1 cl portvin
1 ägg
Mörk choklad
Gör så här:
Kanelsockerlag gör du genom att värma upp 500 gram strösocker och 5 dl vatten. Lägg i fem kanelstänger när sockret löst sig och låt dra i ett par timmar, sila sedan av kanelen. Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil och riv choklad på toppen. Om man inte har tillgång till portvin så går det bra att enbart använda rom.
Bee French
Ingredienser:
4 cl Grey Goose Vodka eller annan vodka
2 cl citronjuice
1,5 cl rinnig honung
2 cl apelsinjuice
1/2 äggvita
Apelsin
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för ett få till ett bra skum. Garnera med apelsin.