Viking Line satsar på ny barnbuffé
18 Maj 2018
Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter. Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Från och med den 14 juni och under hela sommarsäsongen erbjuder Viking Line en helt ny barnbuffé som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget med Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.
– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg.
Han berättar att hans matintresse började redan när han var barn, hans pappa var kock, så han lärde sig tidigt att uppskatta god mat.
– Jag tänkte första att vi borde ha ärtsoppa på menyn, för det gillade jag när jag var liten, men insåg sedan att kanske inte alla barn gillar det....
Pannkakor och minihamburgare tas bort, de ersätts istället med fiskgratäng, kycklingklubbor och friterad sötpotatis.
–Utmaningen med att skapa en ny buffé är att rätterna ska fungera bra att laga i stora mängder att hantera, och passa barn i alla åldrar.
Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén, och den går att beställa för ungdomar upp till 17 år.
Viking Lines nya barnbuffe:
Sallader: Blandad grönsallad, Blomkålsmix, Rättikssprialer, Coleslaw och Pastasallad Rigatoni.
Varmrätter med tillbehör: Potatispuré med grönsaker, Friterad sötpotatis och Honungsrostade rotfrukter'
Proteiner: Fiskgratäng, Kycklingklubbor med rostad topping, Bolognaise på högrev
Såser och tillbehör: Färskost, Smör, Creme Fraiche med citron, Foccacia med tomat
Text och foto: Annika Rådlund
18 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"