Altia startar krOgfolk-hjälpen
6 Apr 2020
Över hela landet rapporterar restauranger, barer och hotell om uteblivna gäster och tomma lokaler. Detta har lett till minskad omsättning med permitteringar och uppsägningar som följd.
Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige, vill nu hjälpa några restauranganställda genom denna mycket speciella situation. Därför har man nu instiftat Altia krOgfolk-hjälpen: ett stipendium för utveckling och vidareutbildning inom restaurangbranschen.
– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia.
Stipendiet går till restauranganställda
Stipendiet kan sökas av alla som arbetar inom bar, restaurang och hotell. Den sökande ska ha en ambition och vilja att utvecklas inom branschen och stipendiet ska gå till en utbildning som främjar detta.
Sökande: Stipendiet riktar sig till anställda inom restaurangbranschen.
Stipendiet avser:
Hel eller delvis finansiering av utbildning inom restaurangnäringen. Exempelvis sommelier, matlagning, dryckeskunskap, service, ledarskap, försäljning, ekonomi.
Plats i Altia Academy, en certifierande utbildning till spritsommelier.
I stipendiekommittén: Vilka som får chans till vidareutbildning genom stipendiet kommer att avgöras av en kommitté med representanter från både restaurangbranschen och Altia. Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum; Hedda Bruce, bartender på Tjoget, Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB samt Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt kommer att bidra med sina erfarenheter i urvalsprocessen.
Ansökan och information: Ansökningsformulär och mer information kan laddas ned här: www.folkofolk.se/altia-krogfolk-hjalpen samt på Altia krOgfolks Facebook och instagram @altiakrogfolk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Altia
6 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"
-
Var sjunde vågar inte göra sin röst hörd på jobbet
"Tystnadskultur gör att missförhållanden som ekonomiska oegentligheter eller sexuella trakasserier riskerar att inte komma upp till ytan"
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"