Byter till Nespresso

kaffemaskinFjällvärldens restauranger har samma utmaningar som de flesta men i en koncentrerad form: ung personal och hög personalomsättningen samtidigt som en stor del av lönsamheten ska dras in under några intensiva månader. Ekvationen kan vara svår att få ihop. Inför den kommande vintersäsongen har flera stora restauranger i Åre och Sälen valt en ny väg och byter traditionella kaffemaskiner mot Nespresso. Två av dem som tänker nytt är Anders Sessler, Lindvallen Restauranger, och Thommy Backner, Högfjällshotellet i Sälen.

”För oss är det kvalitet, snabbhet och enkelhet som är den stora skillnaden. Hos oss är ingen i personalen rädd för kaffemaskinen, det går det undan och det blir perfekt varje gång – det är viktigt både för oss och för våra gäster”, säger Thommy Backner – VD Högfjällshotellet Sälen.

”Vi välkomnar alltid nya lösningar som hjälper oss att bli vassare i mötet med gästen. Nespresso ger perfekt kaffe oavsett vem som står bakom spakarna. Det tar bort en stor osäkerhetsfaktor hos våra säsongare – och det ger gästen bättre kaffe och service”, säger Anders Sessler – VD Lindvallen Restauranger.

Några av de fjällkrogar som valt att byta sin traditionella kaffelösning mot Nespresso är Werséns och Hummelstugan i Åre, Högfjällshotellet, Gammelgården, Hundfjällets Bistro, Lyktan, Gustav Bar & Grill samt hela Lindvallens Restauranger, med enheter som Ski Lodge och Snögubben, i Sälen. Genom dessa samarbeten blir Nespresso Business Solution nu en av de stora leverantörerna i de både skidorterna.

www.nespresso.com/pro

Läs också