Den belgiska cidertillverkaren Cidrerie Stassen lanserar en exklusiv mousserande cider tillverkad av belgiska äpplen med rött fruktkött. Cidern är halvtorr med en frisk smak med inslag av smultron och sommarblomster och presenteras i en flaska med champagnekork.
Stassen Cidre Cuvée Rosé är en torr/halvtorr ljusrosa pärlande belgisk premiumcider. Det är en frisk cider med balanserad fruktig smak som är ett alternativ både till rosévin och mousserande till våren och sommaren.
– Det känns roligt och spännande att få lansera Stassen Cidre Cuvée Rosé i Sverige, då svenskar är mycket förtjusta i rosévin och champagne. Vi lanserade den i en begränsad upplaga för två år sedan och det blev en succé. Nu är vår mousserande rosécider här för att stanna, säger Jean-Pierre Stassen.
Frukten handplockas i slutet av augusti varje år. Den pressade äppeljuicen fermenteras sedan med en särskild jäststam från Champagne-regionen. Juicen lagras, jäser samt förvaras vid en temperatur mellan 12 och 20 grader. Därefter kyls den till källartemperatur. När cidern är redo lagras den skyddad från ljus i en konstant temperatur av 15 grader tills den buteljeras i flaskor med champagnekork.
Äpplet med rött fruktkött har egenskaper som påminner om röda druvor, vilka ger Cuvée Rosé dess färg, tanniner och en smak av röda bär. Rosécidern innehåller endast fruktjuice från äpplen och en skvätt tranbär.
Serveras med fördel kyld i champagneglas som sällskapsdryck, eller till fisk, ljust kött och dessert.