Crème brûlée och Pavlova har under flera decennier varit populära desserter på nyårsmiddagen. Cointreau har nu tagit fram två nya recept på efterrätterna i drinkform. Här delar de med sig av recepten.
Pavlova och Margarita á la Crème brûlée kan serveras i höga glas med fot, för extra festlig dukning.
Margarita á la Crème Brûlée
Ingredienser:
2 cl Cointreau
1 cl Licor 43
3 cl tequila
2 cl limejuice
1 skopa is
Socker
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens. Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna. Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.
4 cl Tequila
1,5 cl Limejuice
½ Kiwi
0,5 cl sockerlag
Skum:
Äggvita
Socker
Vatten
Garnera med några skivor tunt skuren kiwi
Gör så här:
Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is. Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten. Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.