I samband med att Wasa hade en tillfällig helgrestaurang på toppen av Hammarbybacken så lanserade de även två recept där det finns med bitar av knäckebröd.
BANOFFEE MED KNÄCKEBRÖDSKROSS
4 portioner
Ingredienser:
4 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt
3 dl lättvispad grädde
2 st bananer
3 msk Dulce de leche
Gör så här:
1. Börja med att vispa upp grädde.
2. Börja sedan montera i små syltburkar med krossat knäckebröd, banan, grädde, dulce de leche.
3. Servera.
Peanut Butter Cups
4 portioner
Botten:
5 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt 1 msk kokosolja till botten.
1 msk kakao
Lite havssalt
Mitten:
4 msk jordnötssmör
Toppen:
150 g smält mörk choklad 1 msk kokosolja
Gör så här:
1. Börja med att mixa botten till en jämn smet.
2. Tryck ut i silikonformar. Toppa med jordnötssmör.
3. Ställ i frysen 1 timme.
4. Smält sedan choklad och häll i formarna.
5. Ställ i frysen ytterligare 1 timme innan servering.