Igår avgjordes det – Thomas Sjögren är Årets Kock 2015 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.
Thomas Sjögren var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen – att på fem timmar tillaga en varmrätt med svenskt gårdslamm från Lammgruppen och fem smårätter med fisk och skaldjur från Västkusten och Norska havet.
Thomas Sjögrens insats ledde till en seger i Årets Kock 2015 – SM i professionell matlagning.Vid prisceremonin på Gothia Towers i Göteborg fick Thomas Sjögren ta emot guldmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip i i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminiser, Hanna Halpern, VD i Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.
Thomas Sjögren jobbar idag på Swedish Taste i Göteborg.
Thomas Sjögren är Årets Kock 2015
Juryns motivering löd:
Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer.
Silvermedaljen gick till Daniel Engellau och bronset till Saori Ichihara.