Under 2025 fyller den klassiska fiskrestaurangen Wedholms Fisk i Stockholm 40 år vilket kommer firas under hela året. Först ut i januari är ett gästspel med kocken och krögaren Johan Jureskog som gör fiskrestaurangen till köttkrog under en kväll.
– Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt. Det blir en rivstart för vårt firande där sjötungor, marulkar och piggvar byts ut mot entrecôte, T-bone och Wagyukött från hela världen, säger Nils Molinder på Wedholms Fisk. Det sker helt i Bengt Wedholms anda eftersom han både var en fantastisk kött- och fiskkock.
Under kvällen 21 januari serveras de främsta köttbitarna från Johan Jureskogs restaurang AGsom är rankad nummer nio i guiden 101 World´s Best Steakhouses. På vinlistan finns bland annat helflaskor, magnumflaskor och dubbla magnumflaskor av AG:s egna viner.
– Bengt Wedholm är min största svenska kock-idol som alltid gick sin egen väg. För trettio år sedan besökte jag hans restaurang Wedholms Kött med min pappa och åt, för första gången, kött i världsklass. Den upplevelsen ligger till grund för nästan allt jag gör idag, säger Johan Jureskog. Det är därför en enorm ära att få inta Wedholms Fisk där vi kommer gå all-in.
Förutom Johan Jureskog och Nils Molinder kommer även köttmästaren Håkan Fällman vara på plats i matsalen för att ta hand om gästerna.
Om Wedholms Fisk
Wedholms Fisk slog upp portarna på Nybrokajen 1985 och blev en av de första restaurangerna i Sverige att belönas med en stjärna i Guide Michelin. Restaurangen startades av den legendariske krögaren Bengt Wedholm och fick därför bära hans efternamn.