Årets sill 2019
5 Dec 2019
Varje år utses Årets sill av en utvald jury för att sedan tillverkas av Klädesholmen Seafood. Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili. Den innehåller rostade kokosflingor för ökad krispighet och sillbitarna är skurna i mindre bitar än de brukar vara för att man ska få med sig mer av såsen.
Varje år utses Årets sill av en utvald jury för att sedan tillverkas av Klädesholmen Seafood. Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili. Den innehåller rostade kokosflingor för ökad krispighet och sillbitarna är skurna i mindre bitar än de brukar vara för att man ska få med sig mer av såsen.
Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Man skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. Efter att smaken blivit utsedd färdigställer Klädesholmen Seafood sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt, och förbereder samtidigt för produktion.
Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och gedigen jury som i år. När Sjöräddningssällskapet hade sitt riksmöte var Salt & Sill och Klädesholmen Seafood på plats och presenterade tre olika nominerade smaker för sjöräddare från hela landet.
Samarbete med sjöräddningssällskapet Klädesholmen och Årets sill har sedan 2007 haft ett pågående samarbete med Sjöräddningssällskapet, där en krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Tillsammans med Sillens dag har man i dagsläget skänkt drygt 1 miljon kronor.
Årets sill finns tillgänglig fram till påsken 2020.
Om Klädesholmen Seafood
På Klädesholmen tillverkas inlagd sill, kaviar och pastejer. Produkterna hittas under varumärkena Klädesholmen och Alax. Sillen är fiskad i Norska havet, Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt, ingen sill kommer från Östersjön.
5 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"