Brasseriegruppen relanserar kvarterskrogen Zink Grill på ny adress och med nytt namn
24 Okt 2019
Känslan och stämningen gör sig påmind från Zink Grill som låg på Biblioteksgatan men inspirationen bakom Gastrotek Zink är hämtad från San Fransiscos kust, Toscana och Provance. Säsongsbetonade råvaror är i fokus och man vil skapa en levande mötesplatsför gästen som bor och rör sig i området.
Restaurangen erbjuder gästen en flexibel meny som passar stadsbon, från 07 på morgonen till 01 på kvällen under veckans alla dagar.
- När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhörtstolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny. Grundkonceptet med grillen i centrum är kvar men vi har uppdaterat menyn med nya smaker med inspiration från landskapet Baskien i Spanien, Toscana i Italien, Provence iFrankrike till kusterna runt San Francisco. Menyerna komponeras efter säsong, tillgång och humör ochdär vi skapar fantastiska rätter med olika tekniker, berättar Filip Güven, grundare och VD för Brasseriegruppen .
Inspirationen till den nya restaurangen är hämtad från gamla tiders experter, som bagare och slaktare, där verksamheten är uppenbar genom att råvaran exponeras och därmed utgör lokalens karaktär. Vid det öppna köket hänger köttstycken på rad bakom en glasvägg.
Tengbom som har inrett restaurangen har fångat upp känslan i iinredningen. Det finns specialritade hyllor, kabinett och skåp där allt från konserver och torkade örter exponeras. Stationsklockan som satt på väggen på Zink Grill har följt med, men den kända baren som var klädd i zink har inte följt med till Gastrotek Zink. Däremot har man klätt toppen på den nya baren i just zink.
Text och foto: Annika Rådlund
Brasseriegruppen
Restauranggrupper och ägs och drivs av bröderna Filip & Daniel Güven, Inom koncernen ingår Gastrotek Zink, Café Milano, II Tempo, Prinsen, Trattorian/Orangeriet/La Cucina/Pontonen, Villa Godthem, East & kommande nyheten på Biblioteksgatan 6-8 (Fd Wienercaféet). Dessutom ingår Vigårda inom Brasseriegruppens koncern. Totalt har gruppen idag närmare 400 anställda och omsatte 320 miljoner 2018 (Vigårda förvärvades 2019).
24 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"
-
Var sjunde vågar inte göra sin röst hörd på jobbet
"Tystnadskultur gör att missförhållanden som ekonomiska oegentligheter eller sexuella trakasserier riskerar att inte komma upp till ytan"
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"