Dags för Fastfood & Café/Restaurangexpo

Pontus FrithiofFastfood & Café Öresund är i år dubbelt så stor med hjälp av Restaurangexpo som har premiär i Malmö och nybyggda Malmömässan i Hyllie. Hela 130 utställare samlas under två fullspäckade dagar den 15-16 februari. I Valios monter visas framför allt det laktosfria sortimentet som vänder sig till fast food- och restaurangbranschen. ”Vår nyhet på mässan är bland annat en 27 procentig laktosfri färskost”, säger Ewa-Lotta Hoffsummer på Valio Sverige.

Bland föredragshållarna hittar vi Rene Redzepi från danska Noma som tidigare talat på mässorna i Göteborg och Stockholm. Han berättar om vad som krävs för att bli bäst i världen. Kända krögaren Pontus Fritiof talar om lönsamhet i restaurangen. Han ger dig bland annat svar på om du ska lägga fokus på kostnaderna eller intäkterna. Med flera framgångsrika restauranger tänker Pontus ständigt nytt kring utveckling, meny och lönsamhet.

Tommy Myllymäki, Årets kock 2007 och silvermedaljör i Bocuse d´Or 2011, talar om nyckeln till framgång. Hur mycket handlar det om maten, filosofin, dedikationen, inredningen och kocken? En av de mest fartfyllda aktiviteterna på mässan blir en landskamp mellan Danmark och Sverige.

Läs också