Sex skolor är uttagna som delfinalister i andra upplagan av skolkökstävlingen Årets Felix.
– Det är otroligt glädjande att se vilken kompetens det finns i våra svenska skolkök. I år är det tydligt att samtliga delfinalister arbetar hårt med att på olika sätt ta tillvara överbliven mat och att involvera eleverna så att lunchen blir en uppskattad paus i elevens vardag, säger Brian Mårtensen, måltidsutvecklare på Procordia.
Delfinalisterna är Askims montessoriskola i Askim, Brottkärrskolan i Hovås, Bruksgymnasiet i Gimo, Lindåsskolan i Billdal, Oscar Fredriksskolan i Göteborg samt Vallhamra skolan i Partille.
Procordia arrangerar tävlingen för att stimulera och inspirera till matglädje och kreativitet bland svensk skolkökspersonal.
– Vi vet att duktig, ambitiös och kreativ skolpersonal försöker skapa goda, variationsrika och näringsriktiga måltider inom många gånger snäva ekonomiska ramar. Vi vill vara med och utveckla svensk skolmat och vår ambition är att få in matglädje i skolköken, säger Magnus Selin, direktör Food Solutions, Procordia.
Tävlingsupplägget för årets upplaga av Årets Felix har varit något annorlunda eftersom skolorna förutom att svara på ett antal frågor även har fått tävla med två tävlingsrecept där kravet varit att en av rätterna ska vara vegetarisk samt att minst en av rätterna ska innehålla en fryst potatis- eller köttfärsprodukt från varumärket FELIX frysta sortiment.