Idag har kvaldag 1 av 2 i Årets Kock 2021 genomförts på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm. De tävlande har för första gången fått laga upp och servera sin tävlingsrätt till juryn. Juryordförande Tommy Myllymäki har tillsammans med resterande jury utsett de bidrag som går vidare till kvaldag 2.
Av de tävlande går följande 16 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaldag 2.
  Anders Isaksson – Compass Group Stockholm
 Christian Siberg – Omaka Stockholm
 David Forsman – Törnkvist Hällsnäs Hotell & Restaurang Mölnlycke
 Gustav Leonhardt – Agrikultur Stockholm
 Henric Herbertsson – SK mat & människor Göteborg
 Joakim Kjaerkner – Brasserie du Sud i Ystad 
 Jonas Lagerström – Restaurang Etoile Stockholm
 Louise Johansson – Luckan & Lådan Göteborg
 Luqaz Ottosson – Restaurang ROT Gotland
 Magnus Åkerström – Teaterbaren Stockholm
 Martin Anneflod – Spiseriet Varberg
 Martin Karlsson – Grenna Hotell i Gränna
 Mikael Feuk – Gastro Gaspari Flyinge
 Oskar Persson – 2:a våningen by CB i  Stockholm
 Sebastian Lönnberg – Restaurang Nook Stockholm
 William Brittsjö – Ricordi Stockholm
Kvaldag 2 hålls under morgondagen på Stockholms Hotell & Restaurangskola där 16 tävlande ska bli 8 finalister. Finalisterna presenteras imorgon klockan 17:45 och presentationen går att följa på Årets Kocks Facebook och på Instagram.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
 Om tävlingen:
  I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar och andra gastronomiskt kunniga personer.
  Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
  
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
 
                                                                         
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            