Sveriges Mästerkock 2025, har precis sänt den femtonde säsongen på TV4.
– Det har gått bra för mig i programmet. För mig var det svårast på audition i Gävle, där hade jag inte samlat mig i själva konceptet, Jag kunde inte hantera min stress och det var överväldigande. Till sist ändrade jag min mentala inställning och då kunde jag fokusera – på att vinna.
TV-tittarna har fått följa med från audition, där 12 tävlingsdeltagare valdes ut, och under programserien har kockarna Tom Sjöstedt, Tommy Myllymäki och Tina Nordström gallrat ut deltagarna en efter en.
– Det var en hektisk inspelningsperiod som pågick under sex veckor i oktober till november i slutet av förra året.
Hon berättar att hon är väldigt stolt över finalen.
–Det var en pressad vecka, det var tio tävlingar på en och samma vecka, då och när jag kom till final på så hade jag väldigt kort tid att sätta min finalmeny. Den blev lite spretig men jag fick verkligen ner mig själv på de tallrikarna och visa vem jag är – det är jag väldigt stolt över.
Avsnitten har sedan sänts under vintern och finalen visades den 16 maj och i samband med det släpptes även hennes första kokbok, något som är en tradition som alla vinnare har får göra.
–Boken skulle vara klar redan i mitten på januari. Kokboken har ett kulörstarkt orange omslag med Matildas ansikte där hon har ett diadem på sig med morötter.
–Den är lite annorlunda och är kanske inte den traditionella mästerkocksboken. Jag läser inte kokböcker själv eftersom jag inte lagar mat efter recept.
Det enda som var självklart var att den skulle handla om grönsaker.
–Jag älskar grönsaker och hela min matlagning bygger kring grönsaker, allt det andra får vara tillbehör.
Kokboken finns ute i handeln från idag och är utgiven av Bonnier Fakta.
Vinsten i Sveriges Mästerkock i TV4 ser hon nu som ett avstamp in i något nytt.
–Vad exakt vet jag inte än, fråga mig igenom ett halvår – då har jag en exakt plan.
Text: Annika Rådlund
Foto: Ulrika Pousette