Nyöppnade Haga Schweizeri på NK satsar på nytt café- och restaurangkoncept
26 Okt 2019
Grundare och ägare av Haga Schweizeri är Anna Cardelius och Oscar Målevik. Oscar är utbildad konditor och vann SM för unga bagare som 19-åring. Anna har en utbildning inom livsmedelshantering, nutrition och marknadsföring och har bland annat varit produktchef på Semper. Tillsammans äger de prisade Haga Tårtcompani & Bageri AB på tre platser i Stockholm.
- Vi vill erbjuda lättillgänglig lyx hela dagen, varje dag! Självklart kommer vi att ha en räksallad på menyn, men på vårt vis. Hos oss ska alla känna sig välkomna, oavsett om man är sugen på en bit tårta och kaffe, en smörgås eller ett glas champagne, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.
Schweizeriet, som är benämningen på ett café med alkoholservering, kommer erbjuda en säsongsanpassad meny med inslag som smörrebröd, tarte flambee och klassiska favoriter med en twist.
- Vi är oerhört glada över att kunna välkomna ett nytt café till NK:s Ljusgård. Tillsammans med Haga Schweizeri kommer vi kunna erbjuda våra kunder ytterligare en destination för mat- och dryck. Här kommer man ha möjligheten att slå sig ner och umgås över en god lunch eller varför inte ett glas champagne, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.
Tanken är att både de som befinner sig i huset ska hitta dit och att det ska vara en plats som man vill åka till, bara för att det finns så mycket gott att välja på. Frukost, lunch, afternoon-tea eller ett glas champagne.
- Vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.
Haga Schweizeri öppnade den 24 oktober på Entréplan .
Av: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund och NK
Haga Schweizeri en del av NK:s förnyelsearbete
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt har varuhuset vuxit med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan blivit en del av NK.
Haga Schweizeri en del av NK:s förnyelsearbete
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt har varuhuset vuxit med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan blivit en del av NK.
26 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"
-
Var sjunde vågar inte göra sin röst hörd på jobbet
"Tystnadskultur gör att missförhållanden som ekonomiska oegentligheter eller sexuella trakasserier riskerar att inte komma upp till ytan"
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"